Ser coherents, ser conseqüents

Abans d’arrencar, gràcies a tots els que m’heu acompanyat en aquest camí al llarg d’aquests mesos. Abans d’arrencar, perdoneu tots aquells amb els que no he passat gaire temps aquests últims mesos. Abans d’arrencar, sóc el Guillem Casals.

Ahir s’acabava una etapa vital, si més no una fase dins d’una altra. Al mateix moment en podia començar una nova o podia acabar-se tot allà. Els últims mesos, plens de feina apassionant –igual que, a moments, estressant- obliguen a fer una reflexió ara que tot s’acaba. Ara que tot comença. Ara que el més important continua sent ser coherents i ser conseqüents.

En els darrers cinc mesos un projecte ha donat voltes per Barcelona; ha anat de barri a barri, fent de les places de la nostra ciutat un petit menjador de casa on poder parlar amb veïns i veïnes, o en petites rutes que ens permetessin tocar de prop a qui més ens importa. Els ciutadans –col·lectiu, no partit polític-. Aquest és un projecte guanyador, sempre ho he pensat inclús abans d’arrencar, i per tant no tindria cap sentit que ara un resultat que ens situa com a tercera força a Barcelona –amb els millors resultats històrics- féssim alguna passa en fals i retrocedíssim. No és moment de divagar, ni de discutir. És moment de ser conscients on volem anar i ser coherents a l’hora de triar el camí. Haurem de debatre i haurem de prendre decisions, però el més important no deixa de ser intentar aconseguir que aquest projecte deixi de ser tal per passar a ser una realitat.

Barcelona va dir ahir clarament que sí, que està d’acord que el país és important i que els ciutadans segur que haurem de triar el nostre futur, però que no farem un nou país a qualsevol preu. Que la justícia social i les polítiques d’esquerres seran la clau per arribar a assolir una fita històrica que alguns fa anys que defensem. Si no som capaços d’escoltar als ciutadans, ser al seu costat, reajustar una ciutat que ara mateix està desequilibrada i fem arribar l’èxit d’uns quants a l’èxit de tots, mai podrem ser un estat.

L’Oriol Junqueras sempre diu que abans d’independentistes som demòcrates i que per tant acceptarem tot aquell resultat que vingui de les urnes, jo m’he passat mesos dient que l’enquesta que més m’interessava era la del dia 24 de maig a les 23h. I la vam tenir. Felicitar a Barcelona en Comú i a la recent alcaldessa, segur que serem capaços d’entendre’ns –com ella demanava aquest matí a Catalunya Radio-, però sent conscients que nosaltres tenim tres principis inamovibles que son la justícia social, la honestedat política i la capitalitat de la nostra ciutat en un nou país. Felicitar (i celebrar) l’entrada de la CUP tant a Barcelona com a Sarrià – Sant Gervasi, en un moment històric els necessitem per seguir collant al país, a la ciutat i a cada un dels seus districtes per seguir sent conscients que necessitem un projecte clarament d’esquerres i independentista. És motiu d’alegria que entre els dos sumem 8 regidors a Barcelona, xifra històrica, i 2 consellers de districte a Sarrià – Sant Gervasi.

5 regidors no son 10, és evident. La força per fer d’oposició és diferent, però la magnitud del projecte és tal que no varia pel nombre de regidors obtinguts. Ha arribat el moment de ser coherents, de seguir defensant tot allò que hem proclamant i no cometre errors, de tirar endavant el projecte seguint els principis que ningú ens pot fer perdre. Ha arribat el moment de ser conseqüents, d’estimar la nostra ciutat i cadascun dels seus barris, i d’arribar a acords amb tothom qui sigui necessari per tal de fer de Barcelona una ciutat més justa, més lliure i més transparent.

Siguem coherents, siguem conseqüents i d’aquí quatre anys quan ens creuem amb els veïns i veïnes els hi diem amb orgull “t’ho vam dir, podies confiar en nosaltres”.

 

“Sigues tu i intenta ser feliç, però sobretot sigues tu”Charles Chaplin

1 comments

  1. J. Nerín · Mai 25, 2015

    Molt bona iniciativa aquest espai que has creat.

    Jo crec que madurar principalment és això: L’única manera possible de no sortir-se del camí de la vida és ser coherent i ser conseqüent.
    Amb política el mateix. El projecte des d’avui és una realitat ara toca madurar-lo, fer que prengui consciència.

    Molt d’acord amb la lectura que fas dels resultats d’ahir. Més enllà de qualssevol lectures partidistes, jo crec que hem d’estar orgullosos, un cop més, del missatge que envia el nostre país.
    I per acabar, com a ciutadà de per mi la millor ciutat del món, toca donar suport a qui sigui que la governi.

    Una abraçada amic!

    M'agrada

Deixa un comentari